KÖZVETLEN VÍZPARTI SZÁLLODA AZ ARANYPARTON

Hotel Magistern – Siófok

A régi rómaiak által is kedvelt balaton /pelso, ahogy ők nevezték/ partján már az ókorban lüktető, nagy élet folyt, amint ezt a régészeti leletek tanúsítják. Mindez a magyarok bejövetelével sem változott. Már az első magyar nyelvemlék, a tihanyi apátság alapítólevele is név szerint említi a települést.

Ami a nevet illeti: finnugor ősnyelvben a”sió”is „fok” is vízfolyást, ásott csatornát jelent, a település neve tehát kétszeresen is a vízzel kapcsolatos. Siófok életében fordulópontot hozott a Déli Vasút megépítése 1861-ben. Az addig poros falu az ország fürdőkultúrájának egyik központja lett.

Foglaljon most!

Az alábbi gombra kattintva megnézheti szállodánk foglaltságát és árkalkulációt készíthet, illetve leadhatja foglalását csupán néhány kattintással! Várjuk szeretettel a Hotel Magistern vendégeként!

HOTEL MAGISTERN – SIÓFOK

A Balaton fővárosa

Sárgatéglás indóházában szinte mindenki megfordult, aki a Balatonra tartott, hisz a vicinálissal négy órával hamarabb juthatott Siófokon át a Kisfaludy átkelőhajóval Füredre, mintha Pestről egyenesen Füredre utazott volna a postakocsival. Egymás után épültek a ” beszálló vendéglők” a „hangáldák”. Elkészült a Sió-zsilip, a kikötő, gombamód nőttek ki a földből a kis üdülőpaloták.

Azután 1878-ban vízre emelték a svájci stílusban, fából épült „fürdőházat”, melynek díszesen faragott homlokzatán büszkén hirdette a felirat: ” Magyar Tenger ” és valóban Európa minden részéről jöttek ide lubickolni az emberek. Ha nem a vízben voltak, hát a fürdőház emeletes kilátószobájában vagy a száz személyes társalgóban múlatták az időt. Siófok szinte megtestesítette a K. u. K. korszak boldog békeidőbeli báját – talán nem is véletlen, hogy éppen itt született és ezt a világot itta magába az Operettkirály Kálmán Imre, oly sok híres mű, a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő vagy a Montmartre-i ibolya komponistája.

Siófok nyaranta a Balaton fővárosa, megközelíthető Budapestről és Nagykanizsa felől az M7-es autópályán, vagy a 7-es számú úton, Szekszárd felől pedig a 65-ös számú főútvonalon.

A város partvonala két szakaszra osztható. A Sió csatornától nyugatra fekvő szakasz Ezüstpart néven ismert, keletre pedig az Aranypart található. A szállodák nagy része – szállodánk is és a város szórakoztató központja, a Petőfi sétány az Aranyparton található.

Városunk látnivalói közül figyelmet érdemel az eredetileg barokk stílusban épült, majd a neoromán ízlés szerint átalakított római katolikus templom, a Makovecz Imre által tervezett evangélikus templom, valamint Varga Imre szobrászművész alkotásai a művelődési központ előtti téren. Kellemes sétát tehetnek a Millennium parkban, a Jókai parkban, a kikötőben, a Rózsakertben. Érdemes felkeresni a híres operettszerző, Kálmán Imre emlékkiállítását, és felmenni a város jelképének számító víztoronyba is.

Rendezvények, esküvők, konferenciák lebonyolítását is vállaljuk!

Klímás nagy előadótermünk az elrendezéstől függően 300 főt képes fogadni. A kisebb szekciótermekben 40-70, illetve 30-40 főt tudunk leültetni. A három előadóterem mellett csoport foglalkozásokra három 15 főt befogadó kis terem is rendelkezésre áll. Konferenciák megrendezéséhez szükséges technikai eszközök is rendelkezésre állnak.

Választható Szobáink

Apartman
Ideális családok részére

Két egybenyitható hálóból álló szoba felújított fürdőszobával, terasszal.

Kétágyas
Tágas szobák két személyre

Kétágyas szobáink felújított fürdőszobával várják vendégeinket.

Egyágyas
Egyedül utazóknak

Felújított fürdőszoba, terasz, azoknak, akik egyedül érkeznek hozzánk.