Zöldséggel töltött csirkemell


Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg zeller reszelve
  • 15 dkg sárgarépa reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 1 kk fekete bors
  • 2.5 ek olívaolaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 ek tejföl
  • egy csipet pirospaprika

Elkészítés:

​A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát a reszelt sárgarépát, és a reszelt zellert, megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A csirkemellből nagyobb szeleteket vágunk, és gyengéden kiklopfoljuk. A szelet húsokat besózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket! Ezután feltekerjük és olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük a tekercseket. Vizet öntünk alá és fóliával letakarva előmelegített sütőben tesszük! 20 perc után kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, megkenjük olajjal és a pirospaprikával elkevert tejföllel. Magasabb hőfokon visszatesszük a húst a sütőben, míg a tekercsek teteje piros lesz! A tekercseket langyosra hűtjük! Vastag szeletekre vágjuk, tálaljuk.

Vadrizzsel tálaljuk!

 

 

Jó Étvágyat kíván: Szabolcs Chef