Illatos vadpörkölt pirított sütőtökös nudlival, ahogy Zoli Chef készíti


Hozzávalók a vadpörkölthöz

  • 1kg szarvas hús (lapocka vagy comb) kocka
  • 0,25kg zsír
  • 0,15kg zsíros szalonna (kocka)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1-1db paradicsom illetve paprika
  • 2db babérlevél
  • 2-3 ek fűszerpaprika
  • Só,bors
  • 2dl vörösbor
  • 1ek csipkebogyó lekvár
  • Friss rozmaring és kakukkfű


Hozzávalók a nudlihoz

  • 0,5kg burgonya
  • 0,5kg sütőtök
  • 30dkg liszt
  • 1db tojás
  • Olaj (a pirításhoz)

Vadpörkölt elkészítése

​A vadhúst 2-2cm kockázzuk majd bő folyadékkal megmossuk. Közben a zsiradékot felolvassztjuk és beletesszük a szalonna kockát, amit átüvegesítünk. Beletesszük a hagymát jól lepirítjuk, arra a paradicsom, paprika kerül, sózzuk borsozzuk és beletesszük a 2 babérlevelet. Mikor az alap lepirult, rátesszük a lecsepegtetett húst. Folyamatosan visszapirítjuk zsírjára, pótoljuk a folyadékot és lassan főzzük. Mikor félig puha a hús és vissza pirult, akkor megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és kevés folyadékot öntünk rá. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a csipkebogyó lekvárt a vörösbort illetve a friss fűszereket, pár percig főzzük és lezárjuk.

Nudli elkészítése

Burgonyát és a sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk és megfőzzük kevés sóval, mikor megfőtt leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt áttörjük és esetleg sózzuk (ha igényli). Hozzá adjuk a tojást és folyamatosan adjuk hozzá a lisztet. Összegyúrjuk, és kis nudlikat formázunk, majd enyhén sóz vízbe kifőzöm és a végén lepirítjuk.

Jó Étvágyat kíván: Zoli Chef