Zöldséggel töltött csirkemell
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát a reszelt sárgarépát, és a reszelt zellert, megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A csirkemellből nagyobb szeleteket vágunk, és gyengéden kiklopfoljuk. A szelet húsokat besózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket! Ezután feltekerjük és olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük a tekercseket. Vizet öntünk alá és fóliával letakarva előmelegített sütőben tesszük! 20 perc után kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, megkenjük olajjal és a pirospaprikával elkevert tejföllel. Magasabb hőfokon visszatesszük a húst a sütőben, míg a tekercsek teteje piros lesz! A tekercseket langyosra hűtjük! Vastag szeletekre vágjuk, tálaljuk.
Vadrizzsel tálaljuk!
Jó Étvágyat kíván: Szabolcs Chef